3 januari 2010

Det är inte alls svårt att lära gamla hundar sitta.

Men det kan ta lite tid. Jag har i år och dagar envist påstått att deckare inte är något för mig och visst kan jag fortfarande och lika envist fortsätta hävda att många av de deckare som ges ut är trista, illa skrivna och ganska innehållslösa. Men, som vanligt är det extremt roligt att mellan varven bli motbevisad, att hitta undantagen och bli positivt överraskad.

Bland mina bästa läsupplevelser från 2009 finns följande tre deckare/thrillers:De här böckerna passar dig som tycker om att läsa om karga, dramatiska landskap, om intressanta karaktärer som inte tar allt för stor plats, om människans utsatthet och förmåga att handskas med svåra händelser. Dessutom är dessa böcker något för dig som inte vill få allt skrivet på näsan och som tycker om böcker där man som läsare tillåts läsa mellan raderna. Spännade och välskrivet.
/Helena

P.S För mer information om böckerna, klicka på omslagen.

2 kommentarer:

Den luttrade bibliotekarien sa...

Nu får jag väl ta och läsa Ann Cleeves bok också för att se om den är lika bra som de andra två.

Nynäshamns bibliotek sa...

Gör det! Men jag höjer ett varnande bibliotekariefinger för del två och tre i samma serie. Tvåan var inte alls lika bra och trean slutade jag läsa efter första kapitlet. Det kommer även en del fyra snart och det vete fåglarna om jag ens kommer att ge den en chans. Men första delen...superbra!
/Helena