3 november 2010

LasseMajas Detektivbyrå - nu även i etern

Martin Widmark har verkligen skrivit otroligt många böcker om LasseMajas Detektivbyrå, och kanske började det kännas lite tjatigt med det senaste mysteriet. Därför blev både barnen och jag glada när boken + cd:n Radio Valleby kom ut nyligen. Johan Ulvesson, som läst in alla de tidigare mysterierna som ljudböcker, spelar Sigge Jansson. Sigge har ett populärt frågeprogram dit många av Vallebys kända karaktärer ringer in och vill svara på frågor och önska låtar. Det roliga är att att det riktiga kändisar - Marit Bergman, Louise Hoffsten, Helge Skoog mfl som spelar alla knasbollarna i Valleby. Det är extra roligt om man läst eller lyssnat på Martin Widmarks tidigare böcker, för då är man ju insatt i allas små egenheter och öden. Och låtarna mellan pratet är jättebra och roliga. Det som är bra är att man kan läsa i boken och titta på bilderna av Helena Willis samtidigt som man lyssnar. Perfekt både för barn som kan läsa och barn som inte har lärt sig än. Såklart finns även ett mysterium med i denna bok - den skumme busringaren stör programmet. Men inget mysterium är för svårt för Lasse och Maja att lösa...
/Emma

2 kommentarer:

Gullan sa...

För de som inte tröttnat på de "vanliga" mysterierna så kommer Sjukhusmysteriet ut den 15 november, om jag inte minns fel. Detta blir alltså den 19:e boken, eller 20:e om man räknar med Radio Valleby. Undrar hur länge till Widmark kommer att orka fortsätta?

Nynäshamns bibliotek sa...

Hej Gullan (från Arkadien?), han har inte skrivkramp i alla fall den gode Widmark... Ja, så länge det finns läsare så kanske han känner sig peppad att skriva. Det är inte som Harry Potter där hjälten åldras? Lasse och Maja har stannat i växten, och det kan ju vara tryggt och skönt för en del läsare?
/Emma