29 oktober 2010

En gömd skatt?

Jag hittade en liten röd ask med äldre diabilder i formatet 6x6cm som stod på "Gå-igenom-hyllan" i bildarkivet. På asken satt en lapp som förklarade att asken upphittats under en sten i trädgården till en fastighet i Nynäshamn. Diabilderna är illa åtgågna, på en del är bilden helt utblekt och kvar finns bara missfärgningar i skumma mönster. Men på andra framträder familjebilder från 1950-talet, om än i blekta färger. Vem har lagt dem under en sten i sin trädgård och varför? Ett barn, en bedragen äkta hälft, en förvirrad gamling? Och var det meningen att fotona skulle hittas? Hm, jag lägger nog tillbaka asken och väntar tills någon frågar efter dem.
/Emma

5 kommentarer:

Anonym sa...

The stuff that novels are made of.

Anonym sa...

Får mig att tänka på Sigrid Combüchens roman "Spill".
/M

Anonym sa...

Fantastiskt vackra skadade bilder!
Signe

Nynäshamns bibliotek sa...

Ja visst är de drömska på något vis! Speciellt den där omfamningen och det lilla barnet i gul mössa som sticker fram bakom killen. Man skulle kunna ha som ett konstprojekt att gräva ner foton lite här och där och sedan ta upp dem och se hur det blir.
/Emma

mina katters medmänniska sa...

Är väl förtrogen med dilemmat och hoppas verkligen att någon nu hör av sig, de är ju en liten men inte obetydlig länk i vår historia. Sen en annan sida av myntet, de blev så otroligt trolska p g a skadorna!