24 november 2010

Susanna Alakoski

Igår var det författarkväll här på Nynäshamns bibliotek. Susanna Alakoski berättade om sina böcker, sitt skrivande och om de starka och tankeväckande ämnen hon brukar skriva om. Intresset inför författarkvällen var stort och alla biljetter till författarkvällen blev sålda. Trots tråkigt väder med halka, snö och blåst var det fullsatt i lokalen.

Susanna Alakoski är kanske mest känd för sin debutroman, Svinalängorna, som kom 2006 och belönades med ett Augustpris samma år. Alakoski var faktiskt den första debutanten som någonsin fått Augustpriset. Svinalängorna blev snabbt populär bland läsare och kritiker och är vad man kan kalla för en modern klassiker. I år är romanen extra mycket på tapeten pga bokens filmatisering, som har premiär i december med Ola och Noomi Rapace i bärande roller.

Igår tisdag pratade dock Alakoski mest om sin senaste roman Hoppas du trifs bra i fengelset som tar upp svåra ämnen som droger och konsten att vara en anhörig. Publiken hade många frågor att ställa och författaren sålde slut på alla böcker hon hade med sig till försäljning.

Förutom att ha skrivit två romaner har Susanna Alakoski varit med och jobbat fram ett antal antologier om skilda ämnen såsom våld, klass och fejkade orgasmer. Särskilt den sistnämnda väckte stort intresse och nyfikenhet bland oss i publiken.

Tack alla ni som var med! Vi ser fram emot fler spännande författarbesök under våren 2011.
/Helena

Inga kommentarer: