22 november 2010

Musiktips vecka 47

På måndag 29/11 intas Arenan på Fryshuset i Stockholm av de två amerikanska banden DEFTONES och COHEED & CAMBRIA. Förband är svenska KHOMA. Alla tre banden har släppt nytt material i år och alla tre spelar var för sig en ganska egen musik. Hårdrock, javisst, men med väldigt olika olika tuch. Det här kommer garanterat bli en kanonkväll!

Det kaliforniska bandet DEFTONES släppte tidigare i år sitt sjätte album, Diamond Eyes, vilket vi har skrivit om tidigare här på bloggen.

Bandet var senast i Sverige i somras på festivalen Getaway Rock i Falun (efter att först ha varit bokade på Hulsfred som dramatiskt gick i konkurs veckan före festivalen). Bandets musik brukar betecknas nu metal eller alternativ metal.

COHEED & CAMBRIA är bandet som skapar texterna till sin musik utifrån sångaren Claudio Sanchez framtidssaga om bandets namnar, Coheed och Cambria, i fyra seriealbum om deras liv och död, och på senaste plattan berättas förhistorien till serien. Musiken brukar benämnas progressiv rock/metal. Vad bandet ska göra nu när den berättade historien är slut vet jag inte...

Även KHOMA har vi skrivit om tidigare på bloggen. De har släppt tre plattor varav min favorit är den andra "The Second Wave" men även årets album "A Final Storm" är mäktigt, både hårt och vackert.

Här kan du provlyssna till bandens musik via Spotify.

Finns bandens album inne på biblioteken? DEFTONES, COHEED & CAMBRIA och KHOMA

/Amelie

Inga kommentarer: