13 maj 2010

Musiktips vecka 19

Musiktips och nyheter med länk till bibliotekskatalogen samt veckans Spotifylista.

The Arks - In Full Regalia

The Ark - "In Full Regalia"

Det kanske mest anmärkningsvärda med The Arks nya album "In Full Regalia" är... att det är en tidning. Alltså en tidning med en skiva som bilaga. Därmed räknar bandet med att nå ut via nya försäljningsställen och dessutom betalas endast den lägre tidningsmomsen på produkten. Men nog om det! Här framhåller vi musiken och från Spotify får vi ta ett par låtar från tidigare album och väljer då One of Us is Gonna Die Young och It Takes a Fool to Remain Sane.
Finns tidningen/albumet inne?


Madonna - The Sweet & Sticky tour

Madonna - "The sweet & sticky tour"

Madonnas liveutgåva från "The sweet & sticky tour" är ett dubbelalbum innehållande en CD med 13 spår samt en fullmatad DVD. Vi plockar ett par riktiga Madonnaklassiker till listan; Like a Prayer samt min personliga favorit bland alla hennes album och låtar, Frozen, här i ursprungsversionen från "Ray of Light"-albumet 1998.
Finns albumet inne?

Eurovision Song Contest 2010

"Eurovision Song Contest 2010"

Om ett par veckor smäller det! Årets Eurovision Song Contest - eller Eurovisionsschlagerfestivalen som vi väl fortfarande vill säga här i Sverige? - går av stapeln med semifinaler och därefter final i Oslo 29 maj. Förbered dig med att låna och lyssna på alla låtarna i dubbelalbumet "Eurovision Song Contest 2010". Ännu inte spotifierad så i listan plockar vi istället in Eurovisionsfanfaren! tillsammans med... jaha, det blir turkiskt från 2003, Sertab Erener med Everyway That I can.
Finns albumet inne?

Crashdïet - Generation Wild

Crashdïet - "Generation Wild"

Sleaze rock-bandet som olyckligt miste sin sångare efter debuten "Rest in Sleaze" och inte lyckades lika bra med nästa album och nästa sångare. Nu när Crashdïet är inne på tredje varvet, albumet "Generation Wild" och sångaren Simon Cruz, är frågan om de lever upp till förväntningarna? Bara du kan avgöra, vi bjuder på titellåten tillika första singeln samt Down with the Dust. Äsch, jag lägger också med debutlåten från 2005, Riot in Everyone, som enligt min mening är och förblir deras bästa :)
Finns albumet inne?

Lyssna till ett urval av låtar från veckans album i Salongens Spotifylista vecka 19.

/Amelie

Inga kommentarer: