1 september 2010

Solen sken vid invigningen av Nynäshamns lässtafett!


Idag den 1 september kl. 10.00 gick starten för Nynäshamns lässtafett på Stadshusplatsen i Nynäshamn. Det var ett rejält gäng som dök upp för att vara med i stafetten från allra första början och vi delade ut hela 62 stycken pocketböcker.

Du som inte hade möjlighet att vara med under invigningen behöver inte deppa. Det finns stafettböcker att hämta inne på biblioteket, men skynda skynda, det är först till kvarn som gäller. När alla böckerna är utdelade så gäller det att ha turen att träffa på någon som är med i stafetten och ta över deras bok.

Nynäshamns lässtafett går ut på att ca 300 pocketböcker släpps iväg till läsare i kommunen. Varje läsare får utföra följande:

1. Man läser boken

2. Man skriver sitt namn längst bak i boken

3. Man ger boken vidare till en annan person (kollega, kompis, sambo, släkting, okänd person på gatan...) som får utföra samma steg, ge boken till en ny person osv osv

Stafetten kommer att pågå mellan 1 september 2010 och 23 april 2011 med en uppsamlingsdag i december. Under den tiden är tanken att de ca 300 pocketböckerna som ingår i projektet ska färdas från läsare till läsare inom Nynäshamns kommun. Jag hoppas att du vill vara med!

/Helena

2 kommentarer:

Sjöjungfrun sa...

En helbra idé. Pocketböcker är ju som gjorda för att vandra runt, runt. Det ska bli kul att se var de tar vägen.

Nynäshamns bibliotek sa...

Tack! Ja, det ska bli spännande att följa böckernas väg genom kommunen. Jag hoppas att alla som är med och läser kommer ihåg att skriva sina namn i boken.