27 augusti 2010

Salongens bokcirkel

Under hösten kommer den hyfsat litterära salong du just nu besöker att ta fysisk form i form av en bokcirkel på Nynäshamns bibliotek. Temat för höstens fyra träffar är vinnare, det vill säga böcker som premierats på olika sätt - till exempel med Bookerpriset, Augustpriset eller rent av Nobelpriset. Se det som en möjlighet att äntligen ta dig an de där omtalade böckerna du själv inte kommit till skott med att läsa.

Först ut är Johan Klings vemodiga Stockholmsskildring Människor helt utan betydelse, som vann Borås Tidnings debutantpris 2010. Kling är även känd som regissör till Darling och den nu bioaktuella filmen Puss.

Första träffen blir tisdag den 7 september kl. 18.00 och du anmäler dig i informationsdisken. Där kan du även köpa boken (40 kr). Fika bjuder vi på. Varje fysisk bokcirkelträff kommer att följas upp av ett blogginlägg och den som vill är mer än välkommen att fortsätta bokcirkeldiskussionen med hjälp av bloggens kommentarfunktion. Men först alltså: välkomna till biblioteket på tisdag i nästa vecka.
/Mattias, Helena och Anders

Inga kommentarer: