22 juni 2016

Sommarläsning!

Nu står sommaren för dörren och semestern hägrar.
Vad passar bättre inför ledigheten än att bunkra upp med en gedigen hög böcker att läsa dessa lata dagar?
Sedan pocketboken, e-boken och ljudboken att lyssna på i bilen gjort sina intåg och mer eller mindre revolutionerat bokmediet får böckerna alltid plats i bagaget på resan eller till sommarstugan. (Alltså, inga fler ursäkter!)
Dessutom lämpar sig läsning som tur är lika bra vilket vädret än blir, till exempel en regnig midsommar tillbringas med fördel inomhus med en god läsupplevelse (och en kopp te).

Sommarläsning kan betyda olika saker för olika personer,
en del vill använda tiden till att enbart koppla av och läser sådant som är oupphörligt spännande, som blodiga deckare - eller tvärtom något lätt och humoristiskt.
För andra innebär sommarläsning att de äntligen har tid till att sätta tänderna i den där tegelstenen som blivit stående i hyllan.

En kanske lite uttjatad uppmaning är att läsa en klassiker under sommaren! Men nog är just sommaren den bästa årstiden för att försvinna bort till Marguerite Duras Indokina, Mark Twains Mississippiflod eller Emily Brontës utsträckta brittiska hedar.
Fast man måste förstås inte nöja sig med en klassiker. Sommarsemestern lämpar sig väl till att ta tag i ett helt författarskap man alltid känt att man missat men velat ta igen.
Hur många böcker av Jane Austen hinner du plöja innan de lediga veckorna till slut är över?

Ambitionen kan naturligtvis ligga på vilken nivå som helst, till och med här på biblioteket gör personalen på olika sätt - och som bekant är ju alla sätt bra. Utom de dåliga.

Har du själv inget bra uppslag till vad du ska läsa under ledigheten? Kom in och fråga oss på biblioteket! Vi erbjuder till exempel våra Sommarpåsar, där bibliotekspersonalen knåpat ihop en blandning åt er. Då ingår fyra pocketböcker i olika genres och man kan få med sig både sådant man inte ens kände till, till klassiker man inte läst sedan skolåldern som självfallet förtjänar en omläsning.

Har du å andra sidan perfekta tips på just sommarläsning? Lämna gärna en kommentar här nedan för att dela med dig!

Inga kommentarer: