2 juli 2010

För alla besserwissrar därute

Visst är det roligt att kunna svara rätt när någon frågar? Och visst är det roligt att visa sig lite duktig då och då? Och visst finns det en massa man går och undrar över, en massa som man faktiskt inte har den blekaste aning om hur det fungerar? Passa på att skaffa dig lite allmänbildning under sommarlovet med hjälp av de här tre boktipsen:
KP-boken: Svar på allt är fylld av frågor som läsare har skickat in till tidningen för att få svar på. Frågorna är sorterade efter olika kategorier: Djur och natur, Jorden/Världen, Kroppen, Saker & Ting och Blandat. Boken avslutas med en rejäl faktafrossa.
Typisk fråga: Hur många ben finns det i en människa kropp? Svar: Det skiftar i livet! (Vill du veta mer får du läsa i boken).
Staden. Så funkar den är till för dig som är nyfiken på hur det fungerar runt omkring oss i staden där vi bor. Hur funkar hissar? Hur bygger man en gata? Hur funkar trafikljusen? Hur många typer av golvbrunnar finns det och varför? Hur funkar bankomaten? Många spännande frågor och lika många spännande svar. Lättsamt och intressant.

Har du fem minuter över? I så fall kan du passa på att bli en liten miniexpert på ett visst ämne. Allt från choklad till spioner och USA:s presidenter tas upp i Bli expert på 5 minuter, en rolig bok för dig som är intresserad av att kunna lite om mycket, och vem vill inte det?
Trevlig läsning! önskar besserwisser-Helena

Inga kommentarer: