9 juni 2010

Författarbesök med klass 4A från Svandammsskolan

Klass 4A på Svandammsskolan här i Nynäshamn vann alldeles nyligen den stora läsartävlingen för åk 4 som biblioteket anordnar varje år. Klassen hade läst imponerande 2914 sidor/elev. Som pris valde klassen att få ett författarbesök av Lin Hallberg som bland mycket annat skriver böckerna om Sigge, Teddy och Bästisboken-serien.
Lin Hallberg berättade om sina böcker och svarade på frågor om allt från hästar till hur lång tid det tar att skriva en bok. Lin berättade bl.a. att hon har 7,5 egna hästar och att två av dessa heter Silver och Sam. Hon berättade också att hästarna Molly och Dajm från Sigge-böckerna finns på riktigt och bor i ett stall på Lisö!

Lin Hallberg började skriva när hon var 40 år gammal och har faktiskt skrivit lika många böcker, det vill säga hela 40 stycken. Av de böcker hon har skrivit tycker hon alltid att den senaste hon har skrivit är bäst men om hon får välja så är nog Svikarboken en favorit.

När klassen hade ställt alla sina frågor och lyssnat till högläsning från Hunden med den blå tungan och Svikarboken blev det dags för autografer. Hela klassen ställde sig på kö!

Så här ser Lin Hallbergs autograf ut.

Lin är en flitig författare och sitter just nu och jobbar med nästa Sigge-bok. Den kommer att heta Hoppa Högt, Sigge!

Om ni vill läsa mer om Lin Hallberg och hennes böcker så kan ni besöka hennes webbplats.
Tack 4A för att ni var en så trevlig och förberedd publik! Ha en skön sommar.
/Helena

Inga kommentarer: