24 april 2010

Kusligheter på Öland

Ni har väl inte missat att Johan Theorin kommer till biblioteket den 11 maj? Johan Theorin skriver fängslande thrillers (jag tycker inte att de kvalar in i deckargenren fullt ut) som blandar spännande mysterier med lika spännande och mångsidiga karaktärer. Riktiga bladvändare, filmiska i sin karaktär.

Inför författarbesöket i maj läser jag Skumtimmen, Theorins debutroman. Skumtimmen är den första av fyra planerade delar i vad författaren kallar för Ölandskvartetten, en serie böcker om Ölands fyra årstider. Skumtimmen utspelar sig på hösten och det är ett blåsigt, kargt och kyligt Öland vi får stifta bekantskap med.

I huvudrollen har vi Julia, som i över tjugo års tid levt sida vid sida med sorgen efter sin försvunne son Jens. Pojken försvann spårlöst och efter en tids efterforskningar lades fallet ner. Julias äktenskap med pojkens pappa tar slut och hon börjar dricka. Vardagen är minst sagt grå och eländig när Julias pappa, den pensionerade Gerlof, ringer och säger sig ha funnit en ledtråd i Jens försvinnande.

Skumtimmen är en spännande utflykt till en speciell värld och historien är kantad av sorg och saknad, av historia, svek och lögner. Och så handlar den också om den sköra kärleken, i alla dess former. Läs!

Theorins senaste bok, den tredje i serien, utspelar sig under våren och heter Blodläge. Här finns en kort trailer:


Här hittar du Johan Theorins webbsida om du vill läsa mer. Och så marsch iväg till bibliotekets informationsdisk där man kan köpa biljetter till den 11 maj. Det blir alldeles säkert en spännande kväll!
/Helena

1 kommentar:

Anonym sa...

Skumtimmen var bättre än Nattfåk, även om den var bra också. Hoppas Blodläge är lika spännande. Snart kommer väl dom på film också? Hoppas inte att det blir Tysk-svensk samproduktion med dubbning...!
/Emma