27 september 2012

Håkan Eriksson och Cecilia Larsson visar måleri och teckningar

Cecilia Larsson, I Vadsö II, olja
Håkan Eriksson och Cecilia Larsson är ett konstnärspar från Stockholm. Cecilia Larsson är utbildad vid Konsthögskolan 1987-1992 och har många utställningar bakom sig. Cecilia målar föreställande motiv som landskap och stilleben. Hennes oljemålningar är drömska och dubbelbottnade, utförda i en kraftfull teknik med många lager färg. Det är något övernaturligt med hennes målningar. Cristina Karlstam i Uppsala Nya Tidning (mars 2007) skriver: Men det som sker i Larssons mycket medvetna måleri sker i första hand under ytan och den känslan håller jag med om.   
Håkan Larsson, Utan titel, blandteknik
Håkan Eriksson började måla och teckna efter en allvarlig stroke 1981, då han var en 26-årig färdigutbildad jurist. Hela hans liv blev förändrat och genom att teckna, måla och fotografera fick han tillbaka ett rikt liv. Håkan utbildade sig på Kristianstads Konstskola 1989-1993 och arbetar i en blandteknik av t ex akryl, akvarell, tusch. Håkan har ställt ut på gallerier och deltagit i samlingsutställningar genom åren. Hans verk kan beskrivas som färglagda eller laverade teckningar, i varma färger. Men de är utförda i en intensiv och närmast febrig stil, som griper tag i betraktaren.
Paret Larsson-Eriksson reser mycket och har varit på flera stipendieresor. De har ställt ut två gånger tillsammans tidigare, i Arvika och Väsby konsthallar 2010 och 2011.
Välkommen till vernissage på lördag 29 september kl 11-15!
/Emma


Inga kommentarer: