14 juni 2011

Invigning av Sagolika rum

Igår måndag den 13 juni invigdes äntligen den stora sommarutställningen i Konsthallen! Utställningen heter Sagolika rum och bjuder besökaren att kliva in i fyra stora bilderböcker vars innehåll har spillt ut över konsthallsgolvet. En av bilderböckerna som är med i utställningen är Så gör prinsessor, av Per Gustavsson. Per deltog vid invigningen genom att prata med barnen och läsa sin senaste prinsessbok, Prinsessans rockband. Mycket uppskattat! Efter en saga hade dock barnen fått sitta still alldeles för länge och var ordentligt sugna på att leka med utställningen. Och det gjorde de med besked! Det slogs med draken, det provades kläder, det bjöds på picknick, man tältade i monstret (!), det flögs luftballong och det fiskades som bara den.

Här poserar Per Gustavsson vid den stora prinsessboken. Per blev mycket imponerad av utställningen, tog flera bilder och berömde oss för vårt fina jobb. Tack Per!

Passa på att besöka utställningen i sommar. Sagolika rum vänder sig kanske mest till barn mellan 3 och 11 år men ingen är egentligen för ung eller för gammal för att göra ett besök, det lovar vi. Välkomna till Sagolika rum!

Inga kommentarer: