13 januari 2011

Varmt och vackert av lappar

Just nu är Konsthallen i bokstavlig mening mycket ombonad. I veckan har gruppen Kompassrosen jobbat med att hänga sin utställning Lapptäcken och annat kul av tyger. Utmed väggar hänger de mest fantastiska täcken och bonader, varvat med mindre arbeten som väskor, kuddar m m som ställs ut i montrar och på podier. Och det märks verkligen att de har haft roligt - både när det sydde dessa fina saker och när de hängde upp dem. Kompassrosen är en lokalgrupp på 13 kvinnor som ingår det s k Rikstäcket, som är en ideell förening för lapptäcksvänner med över 2000 medlemmar. Föreningen jobbar bl a med att bevara och vidareutveckla traditionella mönster och tekniker, inspirera till nyskapande, samt förmedla kontakter mellan lapptäcksintresserade i Sverige och utomlands. Kompassrosen har ställt ut i Haninge förut, men det är första gången de ställer ut i Nynäshamn. Kom och njut av denna utställning som kombinerar konstnärlighet, hantverksskicklighet och skaparglädje!

Välkommen till vernissage lördag 15 januari kl 11-13. Utställningen pågår t om 29/1. (Obs sista lördagen 29/1 öppnar utställningen kl 12)
/Emma

6 kommentarer:

Lena P sa...

Vi är så glada att vi får ha våran utställning i den härliga konsthall och tack för all hjälp och trevligt bemötande. Kompassrosen/Lena

barnbarn sa...

Jag kan bara hålla med Lena, allt perfekt. Ulla L

Nynäshamns bibliotek sa...

Det var roligt att höra. Vi som jobbar här är mycket förtjusta över den fina utställningen, som hittills verkar ha dragit en ganska stor publik.
/Emma

Ann-Christin sa...

Ser fantastiskt vacker ut, eran utställning! Synd att man bor så långt bort!

Birgitta i Arboga sa...

Så gärna jag hade velat gå runt och titta på allt fint, men det är ju alldeles för långt.

Kim sa...

Lite fler bilder av härligheten finns att se på Konsthallens webbsida

Imorgon finns fortfarande chans att se utställningen. Konsthallen öppnar klockan 12.00