25 oktober 2012

Författarbesök: Lasse Berg

Ikväll var Lasse Berg på besök i Nynäshamns bibliotek. Vi som var där fick höra honom berätta mycket intressant om mänsklighetens historia och vår egen tillkomst. Liksom i sina böcker i ämnet, Gryning över Kalahari och Skymningssång i Kalahari, var framställningen i en varm, generös, humoristik och positiv anda. Läs mer om människans ursprung i Lasse Bergs böcker på biblioteket.

Lasse Berg i Nynäshamns bibliotek
Pedagogiskt illustrerar Lasse Berg humanoidernas långa historia

 
Vi var många i konsthallen som roades och förundrades
av Lasse Bergs kunnande

21 oktober 2012

Författarbesök: Laura Trenter

Bibliotekets årligen återkommande lästävling för åk 4 (från i år för åk 3) resulterade förra året i att alla deltagande klasser nådde de uppsatta målen och därmed kunde se fram emot ett författarbesök i början av höstterminen.

Det tredje av höstens författarbesök ägde rum i Moasalen i Ösmo där våra förväntansfulla femmor fick möta barnboks-/deckarförfattaren Laura Trenter som berättade om sitt skrivande och sina böcker.

Laura Trenter i Moasalen, Ösmo

4 oktober 2012

Salongens filmcirkel

visar inte
På grund av det avtal som gäller för våra filmvisningar får vi inte i förväg avslöja vilken film vi visar. Kom och låt dig överraskas - på Nynäshamns bibliotek onsdag den 10 oktober kl. 13.00 - 15.30. Efter filmen blir det diskussion och fika. Anmälan i lånedisken eller via tel. 520 683 10. Välkomna!
/Salongens filmcirkel

Salongens bokcirkel

läser (som bekant) böcker på temat "based on a true story". Nästa gång träffas vi och diskuterar första delen i Karl Ove Knausgårds självbiografiska romansvit Min kamp. "Men det är ju en roman, Karl Ove. Jo, men hela poängen med den är att det ska vara sant." Ett smakprov ur en av de senare delarna, som om man så vill kan läsas som en programförklaring för hela romansviten. Här skriver Nina Björk om den fjärde delen. Vi börjar med den första, men den som vill kan naturligtvis läsa vidare på egen hand. Boken finns att köpa i informationsdisken på Nynäshamns bibliotek. Välkomna hit tisdagen den 16 oktober kl. 18.00.
/Salongens bokcirkel